Geschiedenis van het Sint Michiels hotel

Het begin van het Saint-Michel

 

Huisnummer 15 op de grote markt was oorspronkelijk het huis van de hertogen van BRABANT”. Tijdens de middeleeuwen werd het huis gebouwd door een beroemde Belgische architect, De Meynaerts.

Gebouwd op een heuvel van zand, het gebouw diende als verdedigingsplaats voor de heer St Géry. Het gebouw werd zwaar getroffen door de eerste bombardementen in 1441.

Na de bombardement van 1695, werd het gebouw hersteld door architect G. Debruyn samen met 7 andere huizen van de stad. Het gebouw en de 7 huizen werden dan gekocht door een groot Belgische fortuin.

 

Sint Michiels patroonheilige van Brussel

 

Vanaf de kamers kunt ook het stadshuis bewonderen. Het stadhuis is een toren met een puntige top. Volgens een oude mythe zou Sint Michiels de draak van de toren hebben verslagen en Brussel bevrijd hebben van zijn vreselijke vloek.

Het hotel heeft een goede prijs- kwaliteit en is gelegen op één van de mooiste plekken ter wereld.

Het uitzicht is prachtig. In de zomer kunt u genieten van de zon en een lekker pintje. In de vroege ochtend ziet u het daglicht verschijnen. Het licht projecteert zich op de gebouwen en deze geeft een nieuwe glans aan de mooie surrealistische architectuur van de stad.

In de ochtend ziet u ook de eerste verkopers die dagelijks hun bloemenmarkt installeren en enkele duiven die kruimels eten op de oude keien. De dag ziet er goed uit.